Doelstelling

Waardigheid, eerbied, aandacht en in alle sereniteit afscheid kunnen nemen van de overledene en dit volgens de wens van de overledene en/of de nabestaanden.

De inrichting van ons funerarium, rouwcentrum straalt een en al rust uit waar de familie en kennissen op een rustige en ongedwongen manier afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. Wij kozen ook bewust voor lichte kleuren en de houtafwerking op de muren zodat een warme sfeer wordt gecreëerd. Door de rouwkamers niet te beladen met overbodige details, creëert dit bij de bezoeker een gevoel van rust en krijgt de overledene alle aandacht die hij of zij verdient.

We beschikken tevens over een aula waar we een uitvaartdienst of avondwake kunnen verzorgen. Deze ruimte beschikt over een aangepaste geluidsinstallatie waar de nabestaanden hun eigen muziekkeuze kunnen kiezen.

De begeleiding van de rouwende familieleden gaat bij ons verder dan het morele, wij staan hen bij van a tot z.

Indien gewenst, helpen wij hen bij het kiezen van de kist, urne, bloemen, … De keuze van de familie wordt ten allen tijde gerespecteerd, alleen waken wij er over dat er geen overbodige kosten worden gemaakt. Indien gewenst, verzorgen wij ook het rouwdrukwerk en vervullen alle formaliteiten. Ook het organiseren van de rouwmaaltijd kunnen wij voor onze rekening nemen, zodat de familie zich ook met deze organisatie niet hoeft bezig te houden.

Wat we te allen tijde willen vermijden is dat de familie tot onnodige hoge kosten wordt gedwongen.